Ma 2018. október 17. szerda, Hedvig napja van

„Csak az Égé” Új Lemezét Mutatja Be a Cirkusz-KA

Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros saját dalaik előadására alapítják a Cirkusz-KA zenekart. 2009-től az akusztikus etno-jazz formáció magyar nyelvű dalaival rendszeresen járja Európa nagyvárosait, de a messzibb vidékekre is elviszik egyéni hangulatú „álom-világzenéjüket”. 2013-tól már a mai tagokkal, akusztikus kvartettként működik a zenekar. 

Első nagylemezük 2011-es megjelenésétől, majd minden évben új dalokkal, felvételekkel jelentkeznek. Három nagy- és két kislemeze után január 13-án az OPUS Jazz Club színpadán mutatja be újabb, öt dalt számláló lemezét a Cirkusz-KA. Címe „Csak az Égé”, széles horizontok felé hívja a hallgatót. Anna és Tamás munkáira jellemzően, ezúttal sem szokványos stúdióalbumról van szó.

„Nagymaroson vettük fel az új anyagot. Kilátás a Dunakanyar dombjaira, a Börzsöny közelsége, az erdő (még a felvételekbe is) beszűrődő hangjai, a víz látványa, a tiszta levegő. Ebben a környezetben hagytuk megszületni a lemezt, ahogyan a dalok nagy része is hasonló tájakon íródott. Nyugalomra és egyensúlyra való törekvés, gondolatok, amiket hagyunk felbukkanni, majd eltűnni egy befelé vezető utazás során. Így tudnám leírni azt, amit az új dalok, ezek a felvételek jelentenek nekem.

Hét éve működik a Cirkusz-KA. Ezt a hét évet szerettünk volna összefoglalni és lezárni a lemezzel, egy új korszakot elindítani... Öt dal, nem is egy klasszikus nagylemeznyi anyag, nekem mégis egészet alkot. Szerintem az eddigi legjobb dalainkat vettük fel, kiváló zenész-hangmérnök barátunk Heidrich Roland jóvoltából pedig úgy szólalnak meg a felvételek, ahogyan kell. Szeretettel ajánlom.” (Szlávics Anna)

 

Cirkusz-KA: „Csak az Égé / Belonging to the Sky” kislemez 2016, Nagymaros
 
1 - Cirkusz-KA Mi lett volna ha? / What If?
2 - Cirkusz-KA Játszottunk / We Played
3 - Cirkusz-KA Táncos / Dancing
4 - Cirkusz-KA Fekete / Black
5 - Cirkusz-KA Csak az Égé / Belonging to the Sky
 
Ének és dalszerzés / Vocal and Songwriting Szlávics Anna
Gitár és zeneszerzés / Guitar and Composing Rock Tamás
Nagybőgő / Double Bass Szalay Tamás Géza
Ütőhangszerek / Percussion Instruments Clemente Gábor
 
Hangfelvétel és utómunka / Recording, Mixing and Mastering Heidrich Roland – heidrichroland.hu
Videó / Video Görgényi Gábor
 
Lemezbemutató koncert
2017. január 13. Opus Jazz Club
 
A lemezbemutató estéjére Antal Tibor hegedűn és Kertész Endre csellón csatlakozik a Cirkusz-KA négyfős alap felállásához, új színeket szőve az akusztikus dalok finom zenei szövetébe.
Szlávics Anna és Rock Tamás korábbi lemezeiről is elhangzanak dalok, új, és ritkán hallott hangszerelésben. 
 
Szlávics Anna – ének, dalszerzés
Rock Tamás – klasszikus gitár, zeneszerzés
Szalay Tamás Géza – nagybőgő
Clemente Gábor - ütőhangszerek
 
Vendégek:
Antal Tibor - hegedű
Kertész Endre - cselló
 
ESEMÉNY
BMC Opus Jazz Club
Facebook
 
www.cirkuszka.com
www.facebook.com/CirkuszKA
www.youtube.com/c/CirkuszKA