Ma 2017. november 19. vasárnap, Erzsébet napja van

Estafest! Bayachrimae

A játékos hangzású zenekarnevet holland jazz-kvartett tölti meg tartalommal zongora, gitár, szaxofon, brácsa, illetve cajon felállásban. Észrevettétek?

Yves Robert Trio: Inspired

Hallottatok már jazztriót harsonás zenekarvezetővel súlyosbítva? (Nos, idáig én sem. Ebből is látszik, hogy nem kifejezetten naprakész a kapcsolatom a francia jazz-zel, de igyekszem pótolni, ami pótolható.

Kristóf Bacsó Triad & Lionel Loueke: Pannon Blue

Én vagyok a hibás egyedül. Ezúttal nem veszem be Gyurcsányt társtettesként (ami az egyik munkahelyemen játékommá vált). 

Bálint Gyémánt: True Listener

A művészember (csakúgy, mint a vállalkozó) ha nem áll több lábon, ha nem dolgozik netán máshol is, ha nem tud váltani, amikor azt diktálja az élet.

Knutdut Men: Dunno

Annyit mondok csupán: Zúgó. (Nagy betűvel írtam, mert cím.) Kezeket fel, akinek megvan a Kampec Dolores korszakváltó lemeze! 

Mihály Borbély Quartet: Be By Me Tonight / Gyere hozzám estére BMC Records

Magam sem gondolom komolyan, de ha bizonyítékra lenne szükség netán a zenekarvezető sokoldalúságát illetően? Nos, keresve sem találnánk meggyőzőbbet ennél a lemeznél. Miért, miért. Mert más, mint a többi, ezért újabb adalékot képez a fenti témában! Tehát. Hogy is van ez? Nos. Nézzünk rá kicsit messzebbről.

Csángálló: Fel az úton

Feltéve, de nem (igazán) megengedve, hogy létezik emberfia, aki még nem találkozott a 2009-ben alakult Csángállóval, színtiszta moldvai zenét játszó bandára gondolhat a nevük hallatán. 

Trió Kontraszt: From Dionisian Sound Sparks To The Silence Of Passing

Nem tudom mennyire figyelünk rá vagy mennyire nem, de érzékelhető: Szabados György szelleme köztünk jár. Ameddig itt kísérthet a magyar muzsikusok elszánt kis csoportja és a zenéjüket befogadni képes hallgatók között, minden bizonnyal jól érzi magát velünk. 

Tóth Viktor Tercett – feat. Gareth Williams: But Inside

A 2017-ben a 40. életévét betöltött szaxofonos, Tóth Viktor igen termékeny korszakát éli az utóbbi időben. 

Daniel Erdmann's Velvet Revolution: A Short Moment Of Zero G (BMC Records)

Nem tudom, ki hogyan van vele, de engem mindig is vonzottak a zenei újdonságok, ínyencségek. A próbálkozás bátorsága önmagában pontokat ér nálam, kivált, ha az eredmény nem zsákutcába torkolló, senkit nem érdeklő, alapból bukásra ítéltetett!