Ma 2019. február 21. csütörtök, Eleonóra napja van

Anna Mur: Hol volt, hol nem... (Szerzői kiadás)

Az EP-t nyitó címadó, meseszerű valcer (Anna szirén-éneke) hipnotizál, elvarázsol, elbűvöl és első hallásra magához húz.

Ryan McGarvey: Heavy Hearted (Reverse Music)

Az ifjú Ryan McGarvey a legfelsőbb szintre lépett az új albuma segítségével, azt csatolva pedig benyújtotta folyamodványát belépőkártyáért a blues királyok amerikai udvarába.

Palotai, Argüelles, Sciuto: Antiquity (BMC Records)

Összességében és általánosságban az jellemzi a lemezanyagot, hogy az egyes számokon belül jól érzékelhetőek bizonyos metrumok, egyébként pedig mindenki szabad. Azaz: free, ami persze a jazz-stílus meghatározója is egyben.

Dezső Tóni – Szabó Enikő – Gary Lucas: Pearly Clouds (Fonó Records)

Magyar népdalok, free jazz, blues Amerikából. Mindezek változatos és részleteiben is izgalmas, szinte érzéki szintézise az együttes tagjai saját stílusainak beáldozása nélkül képes hiteles és nagyon szerethető egységet képezni.

Rozsnyói Péter: Serenity Prayer (BMC Records)

A megszólaltatott művek előadója, Rozsnyói Péter két, zenekaros lemez után látta elérkezettnek az időt arra, hogy szólóban is megmérettesse magát.

Cserepes: My Name is Elvis Presley – Childrens Games

A boldogságom immár kor-határtalan. Olyan CD készült ugyanis, amelyet legalább három generáció hallgathat közösen örömmel, mi több: a legnagyobb egyetértésben. Persze, mindegyik korosztály más okból fogja díjazni ugyanazt a történést. 

Mini: Álomkoncert

Az Emlékutazás befejezése után (esetleg aközben) Álomkoncert szólhat a hűséges Mini-híveknek (tehát nekem is!) Első olvasatra aligha világos a mondat értelme. Máris fordítom magyarról magyarra.

Nyitrai Marianna – Juhász Zoltán - Üsztürü Zenekar: A föld hátán, s az ég alatt

Női szóló ének, szóló furulya, Üsztürü, Erdély - népzene. Címszavakban így  festhetne a lemez „tartalomjegyzéke”. 

Ács Gyula – Huszár Lajos: SzimFolk

Reméltem, hogy folytatása lesz, és lett! Is! Szerénytelenül szólva: magam kértem, és megkaptam – ezt a CD-t. 

Fokos Zenekar: Jókedvemben

A kérésem egy kérés. (Szinte, mint a minta: például egy példa.) Ez itt. Lesztek szívesek rákeresni a portálon a Fokos Zenekar előző (az első, a Kiskoromtól nagykoromig című) lemezéről szóló írásomra, a banda bemutatása végett.