Ma 2018. április 19. csütörtök, Emma napja van

FREEBORN BROTHERS Instant Magic

A londoni utcazenészek legjava olyan színvonalú produkcióval rukkol elő, mintha épp nyilvános főpróbát tartana a másnapi Barbican-fellépésére.

FIRKIN We Are The Ones

Jajjjjj! Mit csinált megint velem a Firkin? Akkorát rúgtak rajtam, mintha az űrbe akarnának repíteni! Nem fizikálisan persze, hanem a zenéjük erejével, amiért hatalmas köszönettel tartozom. 

MINI ACOUSTIC WORLD Bartók On Rock

Több évtizedes „adósságot” törlesztett immár a Mini, ez tény. Ahogyan az is, hogy nagyon nem rajtuk múlott az ügylet elhúzódása. 

ESSZENCIA Elindultunk a nagy útra...

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy láthattam ennek a szupercsapatnak az eredeti felállását. Azt megelőzően az együttes cimbalmosától, Balogh Kálmántól halottam a megalakulásuk hírét, amit örömmel vegyes féltéssel fogadtam. 

VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS Örömtüzek a világ tetején

Erősen el kéne gondolkoznom, hogy visszaidézzem a VCSSZ (és a VHK) énekese, Grandpierre Attila korábbi, zeneileg ennyire aktív időszakát. Mázlim van, hogy most nem ennek a kutatása a feladatom. 

DRESCH VONÓS QUARTET Forrásból

Igen. A Forrásból másabb, mint Dresch korábbi muzsikái. Koncepciójában, hangszerelésében, szemléletében, és a zenekar tagjainak személyében egyaránt. 

CSIZMADIA ANNA Danótam én…

A CD megjelenéséről szóló híradás szerint ez Csizmadia Anna első szólólemeze. Igen, a vezető szerepet tekintve minden bizonnyal, de ne felejtsük el a Kovács Ferenccel közösen készített Anna dalok című kollekciót se.

KALÁSZ BANDA Dúzs 2017

A lemez címéről – meglehetősen távoli asszociációval – a rozé-királyként tisztelt szekszárdi borász, Dúzsi Tamás juthat eszünkbe. És majdnem jó nyomon vagyunk. 

PÉTER SZENDŐFI Meets Bartók & Ligeti

Némi túlzás bizonyára van a dologban, mégis úgy érzékelem, hogy a jogdíjak lejáratát követően felpezsdült muzsikusaink Bartók műveinek feldolgozásához való kedve. 

RICHARD HALLEBEEK One Voice

Tulipánok helyett egy csokor fúziós kompozíciót kötött színes csokorba a holland gitármester.