Ma 2019. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van

Megkoronázva a VHK első 40 éve (Barba Negra Track, június 5.)

Volt idő, amikor nem láttam esélyt ennek a kerek évfordulónak a megünneplésére. A Mindenség Ura azonban úgy döntött, hogy ennek az ünnepnek el kell érkeznie!

Flogging Molly a Barba Negra Track-ben!

Az ír kocsmapunk zene napjainkra már olyan népszerű lett, hogy az sem meglepő, ha egyik legnevesebb képviselőjük az Egyesült Államokból érkezik hozzánk.

Toto - mindenek felett

Megkezdődött a TOTO XIV albumhoz kapcsolódó világturnéja. A Classic Rock Magazin beszámolója alapján szó nincs nosztalgia műsorról! Az év kötelező koncertje!

Bombasiker a Toto európai turnéja

Már nyomul a Toto az európai turnéján, s ugyan még csak a körút elején jár a legendás csapat, ám a siker egyértelmű: telt házas bulikat játszanak, a nézők és a kritikusok egyaránt felsőfokon beszélnek a koncertekről. Június 26-án este Budapesten, a PECSA-ban lépnek színpadra Lukatherék - alig várjuk!

Az Ébrenálmodók Rituális Színház is fellép a VHK budapesti koncertjén

Jubileumi évet kezdett meg idén a VHK: éppen 40 évvel ezelőtt, 1975-ben indult mindent elsöprő energiával útjára a zenekar, melynek dalai mára generációk éltető zenéjévé váltak. A jubileum alkalmából a Grandpierre Atilla vezette együttes számos koncertet ad – Budapesten június 5-én játszanak a Barba Negra Track színpadán.

FIRKIN – Világszínvonalú kézműves ír punk

A Firkin zenekar ezentúl az elképesztő tehetségű és végtelenül közvetlen új énekesével, Kovács Nemes Andorral gyújtja be őrületes bulirakétáit.

Közeledik a Simon Phillips Band

Mint arról már beszámoltunk, május 8-án, pénteken este az A38 hajón lép színpadra a csodadobos és parádés csapata. A Simon Phillips Band már megkezdte az európai turnét, melyen az eddigi lemezeken kívül játszanak a májusban megjelenő új albumról is. Egy kis ízelítő - és vágjuk a centit!

Beleröhögni az élet pofájába (CimbaliBand, Szimpla Kert, február 4.)

Megmosolyogtatónak tűnt egy nagyjából 80 fős helyszínen tartandó bulit „kiemelt jelentőségűnek” látni a sajtóinfóban - ahhoz képest, hogy januárban valósággal kiverni kellett a csapatot a Művészetek Palotájából.

Kerülj közelebb

Az Akvárium Klub adott otthont október 20-án három világhírű zenész különleges koncertjének, amely a Get Closer - azaz kerülj közelebb - címet kapta.

Iskolaírettek vagy professzorok? (Barba Negra, október 4.)

Nem, nem Szentes-felsőpárti dialektusban írok most értekezést, csupán jelzem egy gyenge szójátékkal: a Firkin immár hat éve járja a zenész-élet iskoláját.