Ma 2019. július 19. péntek, Emília napja van

Dave Lombardo & PHILM (USA) az A38 hajón

A Slayer iskolateremtő ex-dobosa, az idén ötven éves Dave Lombardo visszatér, hogy PHILM nevű, kísérletező kedvű "szabadidő-zenekarával" adjon súlyos klubkoncertet az A38 Hajón. Egy igazi legenda, aki most nem bújik eszement dobszerkó mögé egy arénakoncerten, hanem szó szerint testközelből látható, mitől is olyan zseniális dobos.

 

Spock's Beard, Special Providence: progrock est az A38 Hajón

A jól sikerült tavalyi best of műsor után idén új lemezével tér vissza a budapesti A38 Hajóra a Spock's Beard. Az amerikai progresszív rockzenekar előtt a londoni Synaesthesia, valamint a Dream Theater előtt is bemutatkozó hazai csapat, a Special Providence is játszik szeptember 21-én.

VHK – akik móresre tanították a Halált! (HVD Corps Kft)

Örvendetesen gyarapszik a (hiánypótlónak számító) magyar rock-dokumentumfilmek száma! A tévésorozatnak indult Privát rocktörténet jó néhány darabja pár éve DVD-n is napvilágot látott.

Írültek háza (Firkin, Alestorm, Flogging Molly - Barba Negra Track, 2015. július 19.)

Átmenetileg persze, de tény: a címben jelölt intézetté vált a Barba Negra Track szabad tere egy júliusi (vasár)nap estébe hajló verőfényes délutánján.

Egyre közelebb hozzánk a Toto

Az idei, várva várt Toto-turnét nagy siker kíséri szerte Európában, a közönség és a kritikusok egyaránt lelkesen és elismeréssel beszélnek a szupercsapat produkciójáról. Már nem kell sokat várnunk nekünk sem, hiszen június 26-án, péntek este a PECSA szabadtéri színpadán láthatjuk-hallhatjuk Luke Mester csodabandáját. Addig is egy kis kóstoló a felettébb finom menüből!

Megkoronázva a VHK első 40 éve (Barba Negra Track, június 5.)

Volt idő, amikor nem láttam esélyt ennek a kerek évfordulónak a megünneplésére. A Mindenség Ura azonban úgy döntött, hogy ennek az ünnepnek el kell érkeznie!

Flogging Molly a Barba Negra Track-ben!

Az ír kocsmapunk zene napjainkra már olyan népszerű lett, hogy az sem meglepő, ha egyik legnevesebb képviselőjük az Egyesült Államokból érkezik hozzánk.

Toto - mindenek felett

Megkezdődött a TOTO XIV albumhoz kapcsolódó világturnéja. A Classic Rock Magazin beszámolója alapján szó nincs nosztalgia műsorról! Az év kötelező koncertje!

Bombasiker a Toto európai turnéja

Már nyomul a Toto az európai turnéján, s ugyan még csak a körút elején jár a legendás csapat, ám a siker egyértelmű: telt házas bulikat játszanak, a nézők és a kritikusok egyaránt felsőfokon beszélnek a koncertekről. Június 26-án este Budapesten, a PECSA-ban lépnek színpadra Lukatherék - alig várjuk!

Az Ébrenálmodók Rituális Színház is fellép a VHK budapesti koncertjén

Jubileumi évet kezdett meg idén a VHK: éppen 40 évvel ezelőtt, 1975-ben indult mindent elsöprő energiával útjára a zenekar, melynek dalai mára generációk éltető zenéjévé váltak. A jubileum alkalmából a Grandpierre Atilla vezette együttes számos koncertet ad – Budapesten június 5-én játszanak a Barba Negra Track színpadán.