Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van

Tóth Vera, Pál István „Szalonna”, Csík János zenei találkozásával és szabadtéri hangulattal indul az MVM Club koncert

A klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét a középpontba állító új eseménysorozat indul az MVM támogatásával. Az MVM Classic&Club koncertjei a két műfaj kiemelkedő hazai tehetségeinek egyedi produkcióit vonultatják fel.

A sorozat klasszikus zenei hangversenyek mellett jazz, népzenei és könnyűzenei koncerteket kínál az igényes zeneművészet szerelmeseinek, a művészeti vezető Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész.
Az első MVM Club eseményen Tóth Vera, Artisjus-díjas énekesnő, Csík János, Kossuth-díjas zenész, illetve Pál István „Szalonna” és Bandája mutat be egyedi produkciót 2024. június 6-án a MOMkult szabadtéri színpadán. Műsorvezető Seidl Dénes Junior Prima-díjas trombitaművész.
A művészetben ritkán fordul elő statikus működésmód. Az előadók folyamatosan keresik az utat egymáshoz, a darabhoz, a szerzőkhöz. Amikor nem dolgoznak, akkor is az agyuk egy része folyamatosan azon jár, milyen művészeti alkotással szolgálhatják a közösséget? A „Zenei találkozások” koncert megálmodói és előadói is ilyen emberek, ezért az MVM Club koncertsorozat nyitókoncertjén ennek az áldozatos munkának a gyümölcsét élvezhetjük. A koncepció kettősen érinti a legbensőbb lelki húrjainkat: a minket körülvevő – észrevétlenül életünk részévé váló – slágerek a sok százéves népzenei hagyománnyal ötvözve egyszerre szólítják meg XXI. századi és ősi énünket.
„Ez az este különleges alkalom a zenekar életében is, hiszen két kiváló muzsikussal találkozhatunk. Tóth Vera energikus muzsikája és dalai teszik a koncertet modern hangulatúvá, miközben Csík János mindig folklórba kapaszkodó muzsikus saját lelkének dallamaival ízesíti a koncertet. Megszólalnak magyar slágerek, autentikus népzene és népzenei feldolgozások is. Aki szeretik a jó hangulatú muzsikát, ott a helye!” (Pál István Szalonna)
A nyáresti szabadtéri koncerten a művészek túllépve megszokott műfaji határaikat – zenei tudásukat összeadva, még soha nem hallott, közös műsorral készülnek. A MOMkult szabadterén, akárcsak nyáron a kertben, akár plédeken ülve vagy egy pohár borral is élvezhetjük a koncert különleges atmoszféráját.

2024. június 6. (csütörtök), 19.00 óra
MOMkult szabadtéri színpad (eső esetén Színházterem)
Tóth Vera, Csík János, Pál István „Szalonna” és Bandája
Műsorvezető: Seidl Dénes

Hegyvidéki kártyával rendelkezők a MOMkult jegypénztárában 2000 Ft-os kedvezményes áron vásárolhatnak belépőjegyet.

További információ és jegyvásárlás: https://mvmclassicclub.hu/zenei-talalkozasok/