Ma 2019. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van

Határokon át – Kétnapos magyar fesztivál Alistálon

 

Egy nemzet egységét nem lehet szétdarabolni, az átível minden határon. Ez az érzés szívből jön, és a pártpolitikától teljesen független. 

 

Lélekből szólt a funky (New Orleans Music Club, 2016. október 6.)

Számos különleges koncertélményhez jutottam a számomra megadatott évtizedek alatt, de az a típusú, amelyet Vinxtől és a Silhouette-től kaptam, az újdonság erejével hatott rám. 

Álmok álmodói (Jeff Porcaro Tribute Band, Barba Negra Track, augusztus 28.)

Hogyan lehet fényes ünneppé varázsolni egy bágyadt estét? – a helyes megfejtők között nem sorsolunk ki két hangszórót, mert itt tényleg a részvétel volt a fontos.

Hang(ulat)robbanás Bostonból (Barba Negra Track, június 12.)

Sokáig tartotta magát a jegyzetfüzetemben az alábbi koncertbeszámoló alábbi cím-ötlete: Írek az esőben. Néhány nappal a kezdés előtt ugyanis 14 mm esővizet vizionáltak Budapestre hasfájós időjósok. 

A cimbalmok háborúja (Akvárium-Kishall, május 25.)

Megettem a kenyerem javát bőven, de olyan kedélyes hadüzenetre, mint amilyet a koncert promó fotóin láttam, filmekből sem emlékszem. 

Dave Lombardo & PHILM (USA) az A38 hajón

A Slayer iskolateremtő ex-dobosa, az idén ötven éves Dave Lombardo visszatér, hogy PHILM nevű, kísérletező kedvű "szabadidő-zenekarával" adjon súlyos klubkoncertet az A38 Hajón. Egy igazi legenda, aki most nem bújik eszement dobszerkó mögé egy arénakoncerten, hanem szó szerint testközelből látható, mitől is olyan zseniális dobos.

 

Spock's Beard, Special Providence: progrock est az A38 Hajón

A jól sikerült tavalyi best of műsor után idén új lemezével tér vissza a budapesti A38 Hajóra a Spock's Beard. Az amerikai progresszív rockzenekar előtt a londoni Synaesthesia, valamint a Dream Theater előtt is bemutatkozó hazai csapat, a Special Providence is játszik szeptember 21-én.

VHK – akik móresre tanították a Halált! (HVD Corps Kft)

Örvendetesen gyarapszik a (hiánypótlónak számító) magyar rock-dokumentumfilmek száma! A tévésorozatnak indult Privát rocktörténet jó néhány darabja pár éve DVD-n is napvilágot látott.

Írültek háza (Firkin, Alestorm, Flogging Molly - Barba Negra Track, 2015. július 19.)

Átmenetileg persze, de tény: a címben jelölt intézetté vált a Barba Negra Track szabad tere egy júliusi (vasár)nap estébe hajló verőfényes délutánján.

Egyre közelebb hozzánk a Toto

Az idei, várva várt Toto-turnét nagy siker kíséri szerte Európában, a közönség és a kritikusok egyaránt lelkesen és elismeréssel beszélnek a szupercsapat produkciójáról. Már nem kell sokat várnunk nekünk sem, hiszen június 26-án, péntek este a PECSA szabadtéri színpadán láthatjuk-hallhatjuk Luke Mester csodabandáját. Addig is egy kis kóstoló a felettébb finom menüből!